Българка с пет деца е блокирана в Турция. Благовеста Озчинар разказа

...
Българка с пет деца е блокирана в Турция. Благовеста Озчинар разказа
Коментари Харесай

ИСТИНАТА ЗА КОНСУЛСТВАТА: Никой не вдигнал телефона на българка с 5 деца в Турция

Българка с пет деца е блокирана в Турция. Благовеста Озчинар описа по Нова телевизия, че не може да се върне у нас, тъй като едно от децата ѝ е родено в Турция и има български акт за раждане, само че няма паспорт. Трябва да се извадят и останалите български документи. 

Едно от дечицата ми е родено в Турция по време на пандемията от ковид и нямахме опция да му извадим документи и да се приберем в България. Звънях доста пъти, само че никой не подвигна в консулството. Успях за звънна единствено през вчерашния ден, тъй като нямах зарядно за телефона, изясни дамата. Тя описа и по какъв начин са претърпели двата мощни труса.

Сградите тук са високи и трусовете се усещат много съществено. При първото земетресение се събудихме и децата започнаха да пищят. Панически излязохме на открито, чухме, че всички крещят.

Стояхме на открито докъм 8 сутринта. Наложи се да се приберем, тъй като децата бяха без якета, без нищо, на открито валеше заплашителен сняг. Прибрахме се, пуснахме тв приемника и видяхме, че следствията са доста съществени на всички места, обаче взехме решение, че при нас всичко е отминало.

Точно успокоих децата, върнахме се към рутинното всекидневие, само че към един часа се случи втория трус и отново излязохме на открито, описа българката.

В момента тя и децата ѝ са настанени в локално учебно заведение. По думите ѝ дребните спят по чиновете в класните стаи. Благовеста сподели още, че има пари, само че няма отворени магазини, с цел да купи храна за децата си. Съпругът ѝ не е при тях, защото е интернационален водач и сега е в Германия.

" Дори да тръгне незабавно на него единствено пътят му е една седмица. Имаме къде да се приберем в България, баба ми е в Кремиковци единствено да излезем отсам ", сподели Благовеста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР